Tips PTD

Nampaknya exam PTD kembali lagi.

Adakah anda bersedia untuk exam PTD akan datang? Ianya semakin dekat setiap saat, dan kesediaan anda akan diuji semasa anda menduduki peperiksaan tersebut.

Macam biasa, semua orang yang terlibat akan rasa tertekan apabila peperiksaan dah dekat. Apa yang patut mereka buat kalau peperiksaan dah dekat? Bagi saya ialah cara “shortcut”. Cara terbaik untuk masa yang dah suntuk ni.

Cara shortcut tersebut ialah… Mencari panduan terbukti yang boleh bantu kita menjawab peperiksaan itu.

Kalau ada panduan, senanglah kita untuk menjawab segala soalan dalam exam. Especially kalau dia beritahu kita apa yang akan keluar dalam exam tu nanti.

Saya pernah terserempak dengan satu panduan ini, namanya Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik M41 (panjangnya nama!).

Saya belek-belek, ada 150 muka surat semuanya. Dia cover semua section yang ada dalam peperiksaan ini, dan siap ada bonus lagi. Kalau anda senang gabra, ada satu bahagian yang tunjuk kepada anda bagaimana anda boleh menghilangkan perasaan tersebut once and for all.

Anda tidak akan lagi gabra.

Panduan ini tidak dijual lagi sekarang tapi anda boleh dapat cerita mengenainya dengan klik butang di bawah:

[maxbutton id=”3″]

 

Boleh tahan gak panduan ini. Saya mula-mula rasa cam malaslah nak baca  panduan ni, tapi tengok ramai betul orang berjaya lepas baca panduan ni, baik saya ambil dan tengok berapa jauh dia boleh bawa saya pergi.

Dan sekali terbaca, sampai sekaranglah saya gembira. Ianya salah satu pilihan kerjaya terbaik yang saya lakukan! 🙂

Ramai juga dah berjaya guna e-book tersebut.

Harap-harap anda juga pun mendapat sesuatu daripadanya! E-book ini dibuka pada masa tertentu sahaja dan anda hanya boleh membeli pada waktu itu sahaja.

Kalau ada tak beli pada hari-hari dibuka jualan, memang tak boleh dapat e-book ni. Diikutkan tak pernah lagi dibuka jualan lebih daripada yang ditetapkan. Kalau terlepas, memang terlepas.

Chaiyok! Bak kata pepatah, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Benda ini akan memudahkan anda.

Anda ambil ataupun tidak 😉

Diterbitkan oleh

Abdul Rahman

Seorang penulis, pembaca, programmer dan macam-macam lagi.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *