FIFA 11 – Patch Liga Malaysia

Pasti ramai yang sudah tidak sabar menunggu untuk bermain pasukan kegemaran masing-masing di dalam FIFA 11. Di sini, saya telah sediakan fail-fail yang diperlukan untuk install patch FIFA 11 beserta dengan cara-cara untuk install dengan betul. Antaranya ialah:

1) MSL Patcher (download link)

2) DBM 11 (download link)

3) FIFA 11 Regenerator (download link)

Cara-cara untuk install:

1. fresh install fifa 11

2. run DBM 11 sebagai administrator > pergi ke “file” dan klik “extract from.BIG” > klik “main database” dan selepas itu klik “extract from .BIG” sekali lagi dan klik “local database”,tunggu selama 5 saat,selepas itu “close DBM 11”.

3. buka fail MSL Patcher, extract “game folder” ke C:program files/easport/fifa 11/game.

4. run FIFA 11 regenerator sebagai administrator,klik “take care of edited files”……… selepas itu klik “go”,tunggu sehingga ia selesai.

5. PLAY FIFA 11

(semoga berjaya)

 

Preview:

grafik yang menarik

Grafik yang dapat menarik perhatian anda dengan wajah pemain-pemain Malaysia yg agak mirip dengan wajah mereka sebenar. Dengan grafik ini, anda pasti dapat bermain pasukan kegemaran anda dengan lebih teruja dan bersemangat lagi.

 

lebih mencabar

Adakah anda sudah bosan bermain dengan tahap kesukaran seperti “Legend” di dalam FIFA 11? Adakah anda mahukan lebih cabaran? Dengan menggunakan pasukan dari Malaysia dan menentang kelab-kelab yang bertaraf “World Class” seperti Barcelona, RealMadrid, Chelsea, Manchester United, Inter Milan, dan sebagainya, anda pasti menemukan cabaran yang baru di dalam FIFA 11. Kini, anda tidak boleh lagi hanya bergantung kepada kekuatan pasukan anda. Anda perlu menggunakan setiap fungsi yang ada untuk mengalahkan kelab-kelab gergasi seperti strategi, skill, taktik, corak permainan, dan kreativiti. Setiap peluang yang anda cipta di hadapan gol merupakan satu dalam seribu peluang keemasan. Setiap kesilapan yang anda lakukan pada bahagian pertahanan akan di balas dengan hukuman berat dari pihak lawan. Saya pasti anda akan dapat mengcungkil corak permainan yang lebih menarik lagi jika anda mampu menyahut cabaran ini. Adakah anda mampu menyahut cabaran ini!

 

SELAMAT MENCUBA…….

 

– Majulah Sukan Untuk Negara-

 

 

Samsung Galaxy Tab lawan iPad 2?

Pernah tengok Superman lawan Batman dalam komik The Dark Knight Returns? Komik paling best pernah saya baca. Batman dapat menang nasib sebab Batman ditolong oleh Green Arrow dengan shoot kryptonite dekat Superman. Sama gaks dengan ni. iPad 2 ibarat dinosaur dengan ramai peminat dekat belakangnya sedangkan Samsung cuba lawan dengan menjadi semakin kecil dan ringan.

Bayangkan kalau henfon terlalu ringan sampai kita tak tahu pun dia tak terjauh daripada seluar kita.

Bayangkan.

Beli memahal, tapi hilang macam tu je.

Itu yang sedang berlaku sekarang. Samsung baru sahaja keluarkan Galaxy Tab 10.2 yang menjanjikan sesuatu yang lebih nipis daripada Apple (tapi berat sikit daripada versi 8.6).

Samsung semakin nipis, poket semakin nangis.

Apple pun satu. Tak habis2 nipiskan. Saya nak cukup nipis, tapi tak cukup sampailah saya rasa macam… ianya boleh dipecahkan begitu je. Maksud saya, tak payah lawan-lawan sama ada nipis atau berat berapa. Sekarang pun dah cukup ringan. Nasib baik takde orang buat laporan kata iPad 2 dia ilang sebab ianya terlalu ringan dan dia tak perasan bila dia hilang hartanya itu.

Ah damn, pedulik apa. Samsung punya baby harganya $629.99 dekat Amazon. iPad 2 pulak harganye $614.99, tak jauh beza dua ni. Harga Samsung dah lah lagi mahal, iPad 2 pulak nampak lagi cool berbanding Galaxy Tab. Apps banyak pulak tuh.

Ada contest ke antara Samsung dengan Apple ni? Macam no contest je. haha. Bawah ni beberapa gambar Samsung Galaxy Tab 2 yang korang patut tengok sekarang. Mana tahu kot-kot korang akan jatuh hati dengan Samsung lebih daripada Apple. Dengar kata Samsung guna Tegra 2 untuk performance lagi mantap. Nanti saya korek-korek maklumat dan bagitau semua pasal ni.

Lawa...

Nanti bila-bila ada masa saya boleh update post ni dengan macam-macam figures dan komen orang-orang cakap pasal bende nih.