Skim Cepat Kaya: Adakah Anda Dah Tertipu?

Macam semua orang yang gunakan emel, saya terima banyak spam setiap hari. Kebanyakannya menawarkan untuk menolong saya keluar daripada hutang ataupun jadi kaya cepat. Memang lawaklah kalau tak menarik. – Bill Gates

Ramai betul orang bertanya mengenai skim cepat kaya di dalam emel saya.

Mereka bertanyakan sama ada program bernama Z tu betul ke?

Sambung membaca Skim Cepat Kaya: Adakah Anda Dah Tertipu?

20 Kata-kata Warren Buffett Mengenai Pelaburan

Banyak benda yang boleh kita belajar daripada Warren Buffett. Dalam post ni saya kongsikan beberapa kata pujangga daripada beliau. Semuanya saya alih bahasa ke bahasa Malaysia.

1) Dua Peraturan dalam Pelaburan untuk Warren…

“Peraturan No. 1: Jangan rugi. Peraturan No. 2: jangan lupa peraturan No. 1.

2) Pasaran Boleh Letak Harga Yang Salah

Sambung membaca 20 Kata-kata Warren Buffett Mengenai Pelaburan

Nak Belajar Tulis Iklan?

Nota penulisan iklan yang pernah saya buat dahulu.

Semasa saya membuat artikel ini, saya sedang mendengar soundtrack game Dirt 2 dan memang sedap didengar di telinga. Di hadapan saya ialah sales letter Tips PTD. Saya sedang fikirkan cara untuk mengalahkan formula ultra-dead simple Jamal.

Bila saya terfikir balik, saya mula kenal headline ala soalan ini daripada Shuth, dan pada waktu itu saya sedar tentang style ini dalam Rahsia Kambing.

Saya pernah buat review sales letter Rahsia Kambing dan ianya lebih mudah berbanding surat jualan saya yang brute force (pada waktu itu).

Sambung membaca Nak Belajar Tulis Iklan?

Dah Gagal Banyak Kali

Ada yang kalau gagal, terus tak nak cuba. Macam kegagalan itu penghujungnya.

Sedangkan, itu bukanlah penamatnya.

Ada je lagi benda yang kita boleh buat walaupun bila kita dah gagal.

Ingat hidup ni semudah tu je ke?

Kegagalan tu adalah satu perkara yang biasa.

Bila kita nampak seseorang tu berjaya, kita hanya nampak permukaan sahaja. Sebenarnya banyak lagi kegagalan di belakangnya.

Sambung membaca Dah Gagal Banyak Kali