2 Benda Yang Boleh Tarik Trafik Ke Blog Anda

Oh trafik.

Perkara yan ramai orang suka dan ramai tak dapat. Kenapa? Sebab susah nak cari trafik sekarang.

Dulu kala, guna WordPress, pastikan on-page SEO bagus, Google senang-senang sahaja bagi ranking yang baik dalam enjin cariannya. Untuk kebanyakan kata kunci. Tak semua macam tu. Kata kunci seperti “insurance”, “legal advice”, “mesothelioma” adalah beberapa kata kunci yang memerlukan usaha yang lebih kreatif.

Sekarang, dengan Panda updates, Penguin updates, susah dah nak tarik trafik terutamanya dari enjin carian. Kebanyakan cara untuk buat backlinks yang “normal” seperti forum profile, web 2.0 profile sudah tidak berkesan seperti dahulu.

Ramai juga orang marah-marah sebab bisnes mereka lesap begitu sahaja lepas Google updates semua ni. Jadi, sebagai usahawan yang peka dengan perubahan, anda pasti tidak akan biarkan tukul dari Google menjatuhkan blog anda daripada posisi sekarang ke posisi entah nombor berapa kan?

Sambung membaca 2 Benda Yang Boleh Tarik Trafik Ke Blog Anda

Tentang Untung Yang Anda Kena Tahu

Untuk mendapat untung, anda perlu tahu kos setiap klik dan apa yang anda dapat setiap jualan.

Ia bukan mengenai mendapat jualan semata-mata… tetapi berapa banyak untung setiap jualan itu.

Anda mesti kira setiap satu kos klik (CPC) dan berapa banyak klik anda perlu untuk mendapat satu jualan.

Lepas anda dah tahu kos setiap klik dan berapa banyak yang anda perlukan untuk membuat satu jualan, anda akan mengetahui sama ada akan untung atau rugi.

Tak masuk lagi kos-kos barang.

Sambung membaca Tentang Untung Yang Anda Kena Tahu

3 Rempah-Ratus Untuk Memecah Rekod Surat Jualan Anda

Ingin menaikkan prestasi surat jualan anda? Sudah bosan dengan apa yang anda dapat selama ini dan mahukan performance yang lebih baik?

Post ini untuk anda. Ia lebih kepada penulisan dan ia boleh digunakan untuk memecahkan rekod jualan anda. Jadi jika anda ada satu surat jualan dan anda ingin meningkatkan jualan, apa yang perlu anda lakukan untuk memastikan ianya terjual dengan baiknya?

#1 Spesifik

Anda perlulah mempunyai surat jualan yang menyatakan nombor dengan jelas. Anda tidak perlulah menyorok di belakang perkataan ‘lebih hebat’, ‘mantap’, ‘terbaik’ dan sebagainya kerana janji melampau tanpa sebarang nombor spesifik di belakangnya hanya akan masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Mereka tidak ingin mendengar janji manis anda. Anda perlu spesifikkan janji manis anda.

Sambung membaca 3 Rempah-Ratus Untuk Memecah Rekod Surat Jualan Anda

Cara Mudah Untuk Menaikkan Jualan

Split test ialah satu cara untuk meningkatkan jualan dan ada empat perkara yang anda boleh lakukan untuk melakukannya.

Pertama ialah tawaran. Tawaran yang hebat adalah sesuatu yang amat penting. Kalau tawaran anda dapat menarik ramai orang untuk membeli, cuba menghebatkan lagi tawaran.

Berikan 30 hari jaminan wang balik (pastinya ramai usahawan internet dah buat)

Suruh mereka letakkan tarikh di cek 30 hari selepas mereka membuat tempahan.

Sambung membaca Cara Mudah Untuk Menaikkan Jualan