Dua Temuduga, Dua Tawaran: Bagaimana Untuk Cari Kerja

Apa sebab anda cari kerja baru? Dah bosan? Tak suka pengurusan syarikat? Ataupun kena pecat?

Biasanya semua orang ada sebab-sebab tertentu kan kenapa dia cari kerja?

Sama lah. Saya pun sama. Saya ada sebab kenapa saya nak berhenti daripada kerja saya sebelum ni.

Anda pun mesti ada sebab anda sendiri kan kenapa anda nak berhenti?

Apa-apa pun sebab yang menyebabkan anda nak cari kerja, kena ada strategi dan teknik yang betul.

Sambung membaca Dua Temuduga, Dua Tawaran: Bagaimana Untuk Cari Kerja

Cara Buat Duit Yang Anda Patut Tahu Sekarang Juga

Di dalam post ini saya akan perincikan kepada anda segala cara buat duit yang anda boleh buat dan sesuai dengan anda.

Mungkin anda rasa buat duit tu susah jadi di sini saya senaraikan semua cara yang anda boleh buat duit harini.

Boleh berkesan ke tak?

Di dalam blog ini sendiri terdapat pelbagai cara untuk membuat duit.

Sambung membaca Cara Buat Duit Yang Anda Patut Tahu Sekarang Juga

4 Mainan Untuk Bayi 6 Bulan

Tak tahu nak beli apa mainan untuk bayi 6 bulan dan ke atas?

Dalam post ini saya kongsikan senarai mainan yang boleh anda berikan kepada anak anda. (Ataupun anak kawan anda.)

Ini senarai yang isteri dan saya gunakan untuk beli untuk anak kami.

Kenapa nak beli mainan untuk bayi? Bagus ke?

Pada fasa awal inilah mereka boleh banyak belajar. Belajar bagaimana untuk menggunakan imaginasi dan deria yang mereka ada. Biasanya kita akan latih pergerakan dan juga imaginasi melalui mainan-mainan ni.

Sambung membaca 4 Mainan Untuk Bayi 6 Bulan

Video Cara Buat Resume Yang Anda Wajib Tengok!

Agaknya berapa ramai orang yang bersaing untuk mendapatkan kerja di JobStreet? Untuk satu kerja pun, mesti ramai habis orang yang apply kerja, kan?

Kalau satu syarikat ada dua-tiga posting kerja, berapa banyak resume yang mereka terima?

Cuba tengok kerja-kerja ni…

Sambung membaca Video Cara Buat Resume Yang Anda Wajib Tengok!

Nak Bayar Kad Kredit Menggunakan Personal Loan?

Harini saya nak bercakap tentang pinjaman peribadi ataupun personal loan.

Bayangkan kalau anda nak bayar kad kredit anda menggunakan personal loan.

Bagus ke tak sebenarnya?

Apa pros and cons gunakan personal loan untuk bayar kad kredit? Lagi untung atau lagi rugi pada jangka masa yang panjang?

Berapa Anda Bayar Bulan-bulan Untuk Kad Kredit Anda?

Perkara pertama yang anda kena kira ialah berapa banyak yang anda bayar untuk kad kredit anda setiap bulan.

Sambung membaca Nak Bayar Kad Kredit Menggunakan Personal Loan?