Jatuh Cinta

Saya yakin dan pasti semua dikalangan kita akan melalui detik yang cukup istimewa di awal perhubugan cinta. Ada yang pada mulanya hanya kawan biasa dan secara tidak sengaja jatuh cinta.. Ada pula yang hanya kenalan biasa tetapi setelah lama bermesra akhirnya jatuh cinta jugak..

Bagaimana pula bagi anda yang jatuh cinta pada pandang pertama?!

Usah panik!, berikut adalah tips- tips yang mungkin berkesan untuk anda..

1. Bina komunikasi

Berusaha untuk mendapatkan nombor telefon si dia dengan apa cara sekali pun. Hubungi si dia dan perkenalkan diri anda secara jujur. Berterus- terang kepada si dia mengenai niat anda untuk berkenalan. (Peringatan!Jangan sesekali cuba untuk berbohong mengenai identiti dan niat anda)

2. Ajak si dia untuk keluar bersama- sama

Satu- satunya cara nak mengenali si dia dengan lebih lanjut adalah mengajak si dia untuk keluar bersama anda. Anda boleh mengajak si dia untuk menonton wayang, makan malam, ataupun bersiar- siar di pusat membeli belah. Sepanjang detik itu, cuba untuk mengenali si dia dengan lebih lanjut. (Peringatan!: Jangan terburu- buru untuk megatakan yang anda telah jatuh cinta, ingat kembali niat pertama anda.. sekadar untuk berkenalan)

3. Kekalkan momentum hubungan anda dan si dia

Kereta yang bergerak jika anda berhenti daripada menekan pedal minyak akhirnya akan perlahan dan berhenti. Begitu juga hubungan anda dengan si dia, sentiasa bahagikan masa anda dengan betul untuk berhubung dengan si dia. Kekalkan momentum perhubungan ini sehingga anda dapat rasakan sendiri respond positif daripada si dia.

Sebagai contoh, si dia mula rindukan anda apabila anda tidak melayannya, memerlukan anda disaat si dia berhadapan dengan masalah, si dia mahukan hari- harinya sering bersama dengan anda, dan banyaka lagi respond positif yang anda sendiri akan perasan. (Peringatan!Jika anda yakin dan pasti maka tunggu apa lagi, sambarlah peluang tersebut! miliki si dia segera!!!)

Jika hasilnya negatif, usah risau… Ulangi tips 2 dan 3 sehingga anda mendapat respond yang positif.. Jika hasilnya tetap negatif, usah buang masa anda! Cari yang lain, sentiasa ingat.. Jalan pasti ada mesti ada Cara!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *