Tips PTD

Nampaknya exam PTD kembali lagi.

Adakah anda bersedia untuk exam PTD akan datang? Ianya semakin dekat setiap saat, dan kesediaan anda akan diuji semasa anda menduduki peperiksaan tersebut.

Macam biasa, semua orang yang terlibat akan rasa tertekan apabila peperiksaan dah dekat. Apa yang patut mereka buat kalau peperiksaan dah dekat? Bagi saya ialah cara “shortcut”. Cara terbaik untuk masa yang dah suntuk ni.

Cara shortcut tersebut ialah… Mencari panduan terbukti yang boleh bantu kita menjawab peperiksaan itu.

Kalau ada panduan, senanglah kita untuk menjawab segala soalan dalam exam. Especially kalau dia beritahu kita apa yang akan keluar dalam exam tu nanti.

Sambung membaca Tips PTD

10 Tips Diet Seimbang Yang Boleh Pakai

Kebelakangan ini, saya dapat lihat ramai orang sedang memikirkan untuk menguruskan badan atau berdiet lebih-lebih lagi sekarang ni merupakan cuti semester.

Segelintir daripada mereka berpendapat bahawa berat badan mereka semakin meningkat (padahal xde perubahan pun,kih3), dan mungkin ini salah satu sebab mengapa ramai orang sedang memikirkan adakah patut mereka berdiet.

diet

Aktiviti berdiet ini bukan sahaja popular dikalangan wanita (mostly wanita la, hehehe) tapi jugak dikalangan lelaki yang mengimpikan bentuk badan yang hot dan seksi.

Sambung membaca 10 Tips Diet Seimbang Yang Boleh Pakai

Asas Penggunaan Power Director

Basic Power Director Tutorial

langkah-langkah :

1) upload semua file yg diperlukan ke dlm power director dgn klik import media file atau import media folder.

2) untuk masukkan text/animation text

>klik title room(lambang “T”) dkat sidebar
>pilih bentuk animasi untuk text atau edit text animasi sdiri dgn pilih default
>drag text animasi ke dlm timeline pada slot 6 dan ubah kedudukan di mana ia akan muncul
>double klik pada text itu di dalam timeline untuk edit contents atau animasi text itu
>edit panjang masa untuk text animasi itu dengan right kilik,set duration

3) Untuk masukkan Video

Sambung membaca Asas Penggunaan Power Director