Kisah Peperiksaan Online Exam PTD

Peperiksaan PTD sekarang ini akan diadakan secara online. Peperiksaan yang diadakan di dewan dan anda perlu pergi ke sana sudah tidak wujud.

Sekarang, apa yang anda perlu sediakan ialah pastikan anda bersedia untuk peperiksaan online ini. Sesi peperiksaan kali ini akan diadakan pada waktu malam.

Kalau boleh, guna internet laju. Malam-malam orang selalu guna Internet jadi mungkin sesak sedikit line Internet seluruh Malaysia. Cuba cari tempat yang boleh tawarkannya. Anda boleh cuba tengok di siber kafe sama ada Internet laju ataupun tidak.

Sambung membaca Kisah Peperiksaan Online Exam PTD

Contoh Soalan Temuduga SPA

Terdapat beberapa soalan yang pada hemat saya adalah soalan lazim di dalam temuduga bersama SPA.

Di dalam ini, saya kongsikan beberapa contoh soalan temuduga SPA tersebut.

Bila ada orang bertanyakan soalan sebegini kepada anda, maknanya anda sudah bersedia untuk menjawab soalan-soalan temuduga itu.

Kalau nak dapatkan update dalam emel mengenai tips-tip berjaya dalam temuduga, boleh masukkan nama dan emel anda dengan klik butang bawah ini:

Sambung membaca Contoh Soalan Temuduga SPA

Review Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Untuk Yang Kerja Kerajaan

Pernah dengar tak Pakej Lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan?

Di dalam post ini saya akan bercerita mengenai pakej itu.

Apa yang bagusnya pakej ni?

Untung tak?

Macam yang anda tahu, terdapat banyak jawatan kosong ada dalam kerajaan.

Ramai orang menganggap bahawa kalau nak lulus sesuatu temuduga kerajaan tu memerlukan kabel.

Sebenarnya tak. Tak perlu pun.

Sambung membaca Review Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Untuk Yang Kerja Kerajaan

Di Sebalik Panduan Peperiksaan: Tim InfoKerjaya

Hampir 5 tahun. Hampir 5 tahun InfoKerjaya berkecimpung di dalam pasaran kerjaya.

Tapi ia bermula dengan satu harapan mudah.. dengan memberikan apa calon peperiksaan mahukan: panduan peperiksaan yang berkesan.

Tapi namanya bukan bermula dengan InfoKerjaya. Namanya bermula dengan Tips PTD, sebuah blog yang membantu calon-calon untuk menjawab peperiksaan pegawai tadbir dan diplomatik.

Pada waktu itu, siapa pun tidak menyangka ramai orang sebenarnya mencari-cari panduan sebegini di Internet.

Sambung membaca Di Sebalik Panduan Peperiksaan: Tim InfoKerjaya