Contoh Soalan Temuduga Penguasa Kastam

Dah lulus peperiksaan online penguasa kastam?

Tahniah!

Calon-calon yang berjaya melepasi tapisan peperiksaan online tersebut akan dipanggil untuk menghadiri temuduga. Keputusan sudah dikeluarkan dan setiap calon yang lulus sudah mula membuat persediaan untuk menghadapi temuduga.

Kalau nak dapatkan update dalam emel mengenai tips-tip berjaya dalam temuduga, boleh masukkan nama dan emel anda dengan klik butang bawah ini:

Sambung membaca Contoh Soalan Temuduga Penguasa Kastam

Contoh Soalan Temuduga SPA

Terdapat beberapa soalan yang pada hemat saya adalah soalan lazim di dalam temuduga bersama SPA.

Di dalam ini, saya kongsikan beberapa contoh soalan temuduga SPA tersebut.

Bila ada orang bertanyakan soalan sebegini kepada anda, maknanya anda sudah bersedia untuk menjawab soalan-soalan temuduga itu.

Kalau nak dapatkan update dalam emel mengenai tips-tip berjaya dalam temuduga, boleh masukkan nama dan emel anda dengan klik butang bawah ini:

Sambung membaca Contoh Soalan Temuduga SPA

Review Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Pernah dengar Pakej Lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan?

Di dalam post ini saya akan bercerita mengenai pakej itu.

Macam yang anda tahu, terdapat banyak jawatan kosong ada dalam kerajaan.

Ramai orang menganggap bahawa kalau nak lulus sesuatu temuduga kerajaan tu memerlukan kabel.

Sebenarnya tak. Tak perlu pun.

Sambung membaca Review Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Di Sebalik Panduan Peperiksaan: Tim InfoKerjaya

Hampir 5 tahun. Hampir 5 tahun InfoKerjaya berkecimpung di dalam pasaran kerjaya.

Tapi ia bermula dengan satu harapan mudah.. dengan memberikan apa calon peperiksaan mahukan: panduan peperiksaan yang berkesan.

Tapi namanya bukan bermula dengan InfoKerjaya. Namanya bermula dengan Tips PTD, sebuah blog yang membantu calon-calon untuk menjawab peperiksaan pegawai tadbir dan diplomatik.

Pada waktu itu, siapa pun tidak menyangka ramai orang sebenarnya mencari-cari panduan sebegini di Internet.

Sambung membaca Di Sebalik Panduan Peperiksaan: Tim InfoKerjaya

Contoh Soalan Matematik Penguasa Kastam W41

Kita jadi apa yang kita fikirkan.Earl Nightingale

Sebelum ini saya cerita tentang seksyen A Pengetahuan Am dengan contoh-contoh soalan, hari ini kita tengok pula bahagian berikutnya iaitu soalan matematik penguasa kastam W41.

Soalan berbentuk matematik ini akan ditanyakan di dalam seksyen B, iaitu seksyen yang akan menanyakan cara untuk menyelesaikan masalah. Macam yang saya huraikan di dalam blog post sebelum ini,

Soalan matematik memerlukan anda untuk berfikir dan ingat kembali rumus formula yang anda guna semasa SPM dahulu. Walaupun sekarang ialah peperiksaan online, anda perlu berhati-hati untuk tidak gopoh gapah dalam menjawab peperiksaan ini.

Sambung membaca Contoh Soalan Matematik Penguasa Kastam W41