Video Cara Buat Resume Yang Anda Wajib Tengok!

Agaknya berapa ramai orang yang bersaing untuk mendapatkan kerja di JobStreet? Untuk satu kerja pun, mesti ramai habis orang yang apply kerja, kan?

Kalau satu syarikat ada dua-tiga posting kerja, berapa banyak resume yang mereka terima?

Cuba tengok kerja-kerja ni…

Sambung membaca Video Cara Buat Resume Yang Anda Wajib Tengok!

25 Tips Buat Resume Yang Baik

Salah satu sebab kenapa anda tidak mendapat panggilan SELEPAS menghantar resume ialah resume anda tidak menepati ciri-ciri yang dikehendaki oleh pihak sumber manusia syarikat berkenaan.

Di dalam post ini, saya akan berkongsikan 19 25 tips buat resume yang saya harap boleh membantu anda membuat resume yang lebih baik dan mendapat berita gembira daripada syarikat-syarikat yang menerima resume anda.

Jom mula sekarang.

1. Tahu tujuan resume anda

Sambung membaca 25 Tips Buat Resume Yang Baik

Contoh Soalan Pegawai Hal Ehwal Islam

Pada 6 Disember ini, ada di antara kita yang akan menghadapi peperiksaan untuk jawatan pegawai hal ehwal islam S41 dan penolong pegawai hal ehwal Islam S29.

Di dalam ini, saya ingin tunjukkan kepada anda contoh-contoh soalan yang boleh anda tengok kerana ini yang akan anda hadapi nanti pada 6 Disember nanti.

Skop Tugas S41 dan S29.

Menurut Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), kedua-duanya mempunyai skop yang berbeza. Tapi tak banyak.

Sambung membaca Contoh Soalan Pegawai Hal Ehwal Islam

Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29

Di dalam post ini, saya akan perincikan kepada anda apa yang anda perlu tahu mengenai format peperiksaan penolong pegawai tadbir gred N29 kali ini.

Format peperiksaan penolong pegawai tadbir gred N29 sama dengan PTD M41 yang berlangsung baru-baru ni.

Ada 2 seksyen iaitu Seksyen A dan Seksyen B.

  1. Seksyen A: Pengetahuan Am – tentang Malaysia dan juga dunia
  2. Seksyen B: Daya menyelesaikan masalah matematik

Sambung membaca Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29

43 Tip Resume Supaya Anda Yang Dipilih

Bila anda dah lama tak update resume anda, memang susah sikit mana nak mula. Apa cara buat resume yang paling baik tahun 2016 ni?

Apa pengalaman dan kejayaan yang patut anda masukkan untuk tawaran kerja yang anda nak tu?

Apa peraturan baharu resume dan tren yang patut anda ikuti?

Dan seriously, satu muka surat ataupun dua?

Sambung membaca 43 Tip Resume Supaya Anda Yang Dipilih