Harga iPhone 6 Plus di Malaysia Serendah RM3,479

iphone-6-plus-malaysia
Antara harga iPhone di Lazada. Klik pada gambar untuk pergi ke laman web Lazada dan tengok harga terkini iPhone 6 Plus.

Masa saya ke Lazada saya terjumpa iPhone 6 Plus. Harganya: RM3,479. Kalau berminat dengan skrin besar 5.5″ dan pada harga lebih rendah daripada orang katakan sebelum ni (ada yang kata harganya sehingga 6 ribu), boleh cuba tengok di Lazada.

iPhone 6 16GB lebih murah, harganya ialah RM2,848.00.

Sambung membaca Harga iPhone 6 Plus di Malaysia Serendah RM3,479

HP TouchPad dah keluar! (Review)

Persoalan terpenting: adakah HP TouchPad boleh mengalahkan iPad 2 dan Galaxy Tab 10.1? Itulah persoalan yang akan terjawab dalam reviu yang ditulis oleh Tim Stevens di Engadget.

Jika anda malas nak baca mengenai TouchPad di link di atas, ini rumusannya:

Oh, happy day, when one first receives a device that’s been eagerly anticipated for months. Sad, sad day when that device fails to live up to one’s expectations. We all wanted the TouchPad to really compete, to give us a compelling third party to join the iOS and Android boxes on the ballot. But, alas, this isn’t quite it.

Sambung membaca HP TouchPad dah keluar! (Review)

Merasa Samsung Series 5 Dengan Chrome OS

Hari ini saya ingin memperkenalkan Samsung Series 5 yang dibangunkan dengan Chrome OS. Tapi sebelum itu sila jawab soalan ini. Adakah anda mahu…

Netbook yang tak slow? Sesuai untuk jari panjang? Boleh “sleep” dan bangun balik dalam masa kurang daripada 5 saat? Boot dalam masa 8 saat? Jika ya…

Nantikan netbook Series 5 daripada Samsung. Ianya menggunakan Chrome OS (ya… bukan Windows 7 Starter!) yang open source jadi kalau anda suka hack menghack, atau anda seorang yang suka menggunakan netbook untuk melayari Internet sambil buat kerja, netbook ini untuk anda.

Sambung membaca Merasa Samsung Series 5 Dengan Chrome OS

Jam Tangan “Touchscreen” – Garmin’s Forerunner 610

Pernah tak anda terfikir betapa susahnya nak menentukan butang ini untuk ape dan butang itu pula untuk ape pada jam anda terutamanya bila anda tergesa-gesa ingin menggunakannya? Bagi mereka yang tidak begitu mengambil tahu tentang fungsi setiap butang jam mereka, tentu sekali anda bersetuju dengan  pendapat ini. Maka, dengan itu tercipatalah jam tangan yang menggunakan sistem “touchscreen” seperti mana yang terdapat di mana-mana telefon bimbit yang menggunakan sisten “touchscreen”.

 

hhmmmm….jam tangan yang ade fungsi “touchscreen”? Tentu nampak “cool” kan kalau dapat memilikinya.

Sambung membaca Jam Tangan “Touchscreen” – Garmin’s Forerunner 610

Samsung Galaxy Tab lawan iPad 2?

Pernah tengok Superman lawan Batman dalam komik The Dark Knight Returns? Komik paling best pernah saya baca. Batman dapat menang nasib sebab Batman ditolong oleh Green Arrow dengan shoot kryptonite dekat Superman. Sama gaks dengan ni. iPad 2 ibarat dinosaur dengan ramai peminat dekat belakangnya sedangkan Samsung cuba lawan dengan menjadi semakin kecil dan ringan.

Bayangkan kalau henfon terlalu ringan sampai kita tak tahu pun dia tak terjauh daripada seluar kita.

Bayangkan.

Sambung membaca Samsung Galaxy Tab lawan iPad 2?